Update, 28 mai 2021, ora 07:50 

Cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor Argeș inculpați în dosarul instrumentat de DNA au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Hotărârea a fost luată de Tribunalul Argeș, la propunerea DNA Pitești. 

Update, 27 mai 2021, ora 13:00

DNA face precizări într-un comunicat de presă: „Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând din data de 26 mai 2021, a inculpaților:

Boboc Dumitru-Constantin, comisar superior în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și fals intelectual în formă continuată,

Zamfir Paul-Constantin, comisar superior în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. (…)

În perioada februarie-aprilie 2021, cei doi inculpați, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins și primit de la mai mulți agenți economici sume de bani și alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 de lei pentru a nu aplica amenzi contravenționale ori pentru a favoriza agenții economici la efectuarea de controale prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realității, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societățile verificate.

Spre exemplu, unul dintre operatorii economici controlați, care presta servicii de alimentație publică, își desfășura activitatea cu încălcarea dispozițiilor Ordonanței nr. 21/din 21 august 1992, republicată, privind protecția consumatorilor, în sensul că utiliza produse expirate, condițiile de muncă erau insalubre, lipsea autorizația de funcționare emisă de DSP Argeș etc.

Pe data de 27 mai 2021 inculpații Boboc Dumitru-Constantin și Zamfir Paul-Constantin urmează să fie prezentați Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Anterior, în aceeași zi, procurorii anticorupție, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au efectuat percheziții domiciliare în opt locații situate pe raza județelor Argeș și Vâlcea, dintre care două erau la sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție”. 

Știrea inițială, 27 mai 2021, ora 09:30 

Doi comisari de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș au fost reținuți 24 de ore într-un dosar instrumentat de Serviciul teritorial Pitești al Direcției Naționale Anticorupție.

Reținerile au fost dispuse ulterior unor percheziții pe care procurorii le-au efectuat ieri la sediul, din Pitești, al Comisariatului. Procurorii au ridicat din birourile celor doi comisari mai multe documente, ca mijloace de probă.

După audieri, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi procurorii anticorupție să propună arestarea lor preventivă.

Nu sunt cunoscute acuzațiile pe care DNA le aduce celor doi. Este posibil ca azi Direcția Națională Anticorupție să dea publicității un comunicat de presă în care să facă precizări. (Foto: descriptiv)

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *