Ministerul Sănătății (MS) face un apel către români să doneze sânge pentru militarii și civilii răniți în războiul din Ucraina. „Vă așteptăm să donați sânge pentru militarii și cetățenii răniți în urma atacurilor Federației Ruse asupra Ucrainei. Printr-un gest simplu puteți ajuta la salvarea unei vieți!”, transmite MS.

Potrivit sursei citate, programul centrelor de transfuzie sanguină din întreaga țară au program zilnic, de luni până vineri, între orele 07:30 și 17:30. Printre acestea, și centrul din Pitești (de pe strada Negru Vodă) și, respectiv, Câmpulung Muscel (de pe strada Poenaru Bordea). Lista completă a centrelor de transfuzie sanguină din țara noastră unde românii pot dona sânge pentru militarii și civilii răniți în războiul din Ucraina, AICI.

„Dacă alegeți să donați sânge (…), trebuie să fiți odihniți și bine hidratați, să nu fumați cu o oră înainte de donare și să nu consumați alcool, grăsimi sau dulciuri concentrate, să nu luați medicamente (aspirină, anticoagulante, antidiabetice etc.) și să aveți un act de identitate cu dumneavoastră.

Li se recoltează sânge persoanelor sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, la un interval de minimum două luni între donările de sânge total, fără a depăși 5 donări pe an pentru bărbați și 4 donări pe an pentru femei”, precizează Ministerul Sănătății. (Sursă foto: citybest.ro)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.