141 de elevi și 39 de profesori de la unități de învățământ preuniversitar din județul Argeș sunt confirmați cu COVID-19.

Ca urmare a infectărilor, peste 3.000 de elevi din 124 de clase își desfășoară activitatea online, anunță Inspectoratul Școlar Argeș.

Bilanțul la zi, prezentat de Inspectoratul Școlar cu puțin timp în urmă (click pe imagine pentru vizualizare):

Regulile în astfel de cazuri:

-la apariția unui caz de infectare în clasă în sistemul preșcolar și în clasele 0-6, elevii din clasa respectivă vor continua cursurile online pentru o perioadă de 14 zile. Se poate reveni la clasă mai devreme de 14 zile, începând cu ziua 8, după testarea antigen rapidă, în cazul în care rezultatul este negativ. Testarea se face în școli de către personal medical sau prin mobilizarea echipelor de la Direcția de Sănătate Publică;

-la apariția unui caz de infectare în clasă în clasele 7-12: elevii vaccinați sau trecuți prin boală pot continua cursurile cu prezența fizică la ore; elevii nevaccinați sau netrecuți prin boală trec în online pentru 14 zile. Se poate reveni la clasă mai devreme de 14 zile, începând cu ziua 8, după testarea antigen rapidă, în cazul în care rezultatul este negativ. Testarea se face în școli de către personal medical sau prin mobilizarea echipelor de la Direcția de Sănătate Publică;

-în cazul în care părinții refuză testarea în ziua 8, elevii respectivi continuă cursurile în online până în ziua 14;

-Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar vor decide dacă întreaga școală trebuie închisă sau nu în cazul apariției unui focar. (Foto: Alina Manea, inspectorul școlar general al județului Argeș)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *