O informare și un cod galben au fost emise în această dimineață de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Codul galben vizează și întreg județul Argeș.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 8 ianuarie, ora 10:00 – 9 ianuarie 2021, ora 10:00. Fenomene vizate: precipitații în general moderate cantitativ.

În intervalul menționat – temporar – vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15…25 l/mp.

Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, exceptând Câmpia Română și Dobrogea, unde vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala și ninsori și lapoviță.

Notă: În următoarele zile și pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații va fi ridicată, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 8 ianuarie, ora 12:00 – 9 ianuarie 2021, ora 04:00. Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ.

În intervalul menționat, în Munții Banatului și în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum și în sudul și sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, informează ANM.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *