Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă o informare valabilă pentru întreaga țară.

Interval de valabilitate: 2 decembrie, ora 20:00 – 4 decembrie, ora 10:00. Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă și precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1.700 de metri, acolo unde vitezele vor depăși temporar 60…70 km/h. Pe creste, rafalele vor depăși 90…100 km/h, spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă.

Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp, îndeosebi în zonele de munte.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *