O avertizare de disconfort termic ridicat, dar și alerte de vijelii și ploi abundente care vizează și județul Argeș au fost emise cu puțin timp în urmă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Cod galben 1

Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat. Interval de valabilitate: 2 și 3 iulie.

Valul de căldură se va menține în zonele joase din vestul și sudul țării și local în est, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Cod galben 2

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. Interval de valabilitate: 2 iulie, ora 12:00 – 3 iulie, ora 06:00.

În majoritatea regiunilor vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp.

Notă: Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în după-amiaza și seara zilei de duminică (3 iulie).

Cod portocaliu

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, vijelii și ploi abundente. Interval de valabilitate: 2 iulie, ora 12:00 – 2 iulie, ora 22:00.

În zonele de munte, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Moldova, iar spre seară și în Crișana vor fi vijelii, cu rafale de peste 70…80 km/h, ploi torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 35…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.