Un cod galben care vizează și întreg județul Argeș a fost emis cu puțin timp în urmă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Interval de valabilitate: 15 martie, ora 14:00 – 17 martie 2021, ora 20:00. Fenomene și zone vizate: ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și în Transilvania; viscol la altitudini de peste 1.500 de metri; ploi și ninsori abundente în Moldova; local ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud (inclusiv în Argeș), est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, de 40…60 l/mp.

Vor fi ploi, mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază în sud-est.

Luni spre marți (15/16 martie), ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare în toată zona de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.

La munte, la peste 1.500 de metri, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar începând de marți (16 martie), în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.

Notă: Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar, și în Transilvania și Moldova, dar la intensități mai reduse.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *