Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă o informare valabilă pentru întreaga țară, inclusiv pentru județul Argeș. Fenomene vizate: ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului. Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 12:00 – 21 noiembrie 2020, ora 17:00.

În intervalul de timp menționat aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 40…50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.

La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile. (Foto: descriptiv. Sursa: vrancea24.ro)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *