Mii de sindicaliști au protestat astăzi în centrul Mioveniului, pe platoul din fața Casei Sindicatelor. Angajaților de la Automobile Dacia li s-au alăturat la protest salariați ai uzinei Ford din Craiova, dar și de la alte fabrici cu lucrători afiliați la Blocul Național Sindical.

Din recuzita protestatarilor nu au lipsit „celebrele” tobe ale Sindicatului Autoturisme Dacia, vuvuzelele, steagurile și pancartele cu însemnele sindicatelor reprezentate la miting și tricolorul.

Timp de mai bine de o oră, protestatarii s-au manifestat zgomotos, dar pașnic, reclamând creșterile explozive ale prețurilor la utilități și produse alimentare. Liderii sindicali care au vorbit de la balconul Casei Sindicatelor din Mioveni i-au cerut Guvernului Ciucă, printre altele, măsuri de plafonare a facturilor la utilități și taxarea suplimentară a profiturilor uriașe pe care le au în această perioadă companiile din domeniul energiei.

Principalele revendicări au fost legate de:

-salarizare și locuri de muncă, cu accent pe creșterea salariului minim brut pe țară și a celorlalte salarii obținute prin negocieri colective;

-măsuri de protecție și susținere a locurilor de muncă;

-protecție socială, prin măsuri de plafonare a costului facturilor la utilități;

-dialog social, prin modificarea Legii Dialogului Social pentru a susține încheierea contractelor colective de muncă la nivel de sector;

-responsabilitate socială, cu accent pe taxarea suplimentară a profiturilor excesive realizate de companiile energetice.

Mitingul a fost organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia, împreună cu federația IndustriAll BNS și Blocul Național Sindical.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *