Update, 6 august 2022, ora 14:30

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit pentru zilele de luni, 8 august, și marți, 9 august 2022, alerta cod galben de val de căldură și disconfort termic accentuat. Avertizarea este valabilă și pentru Argeș, cu excepția zonei montane a județului.

Conform meteorologilor, luni și marți (8 și 9 august) valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice ale țării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade.

Notă: Sâmbătă și duminică vor fi perioade scurte și pe arii restrânse cu manifestări de instabilitate atmosferică. La începutul săptămânii viitoare, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta pe arii mai extinse în jumătatea de nord-vest a României. 

Știrea inițială, 4 august 2022 ora 10:05

O avertizare cod galben de val de căldură și disconfort termic accentuat care vizează și cea mai mare parte a județului Argeș (cu excepția zonei de nord, montană) a fost emisă cu puțin timp în urmă de Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea este pentru zilele de 4, 5, 6 și 7 august.

Potrivit avertizării emise de meteorologi, în vestul și în sudul țării valul de căldură se va extinde și va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade.

Notă: Disconfortul termic se va menține ridicat și în prima parte a săptămânii viitoare, mai ales în regiunile vestice și sudice.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.