Este din nou cod galben în Argeș. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță pentru astăzi ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00. Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului.

În nordul Moldovei, sud-estul Transilvaniei și local în Muntenia, Dobrogea și la munte, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…45 l/mp.

Temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, de peste 80…90 km/h.

Notă: astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi pe durată scurtă şi în celelalte regiuni.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00. Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată și intensificări ale vântului.

În jumătatea de est a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei și nordul Dobrogei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent și se vor semnala descărcări electrice și pe alocuri grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 30…40 l/mp și pe spații mici 50…70 l/mp.

Temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…60 km/h.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *