Zona montană înaltă a județului Argeș este vizată de un cod portocaliu de vreme severă, emis cu puțin timp în urmă de Administrația Națională de Meteorologie.

Cod portocaliu

Interval de valabilitate: 18 februarie, ora 02:00 – 18 februarie, ora 11:00. Fenomene și zone vizate: viscol puternic la altitudini de peste 1.700 de metri în Carpații Meridionali și de Curbură.

În intervalul de timp menționat, la altitudini de peste 1.700 de metri în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h. ANM anunță viscol, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Cod galben

Interval de valabilitate: 18 februarie, ora 02:00 – 18 februarie, ora 20:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, viscol la altitudini mari în zonele de munte.

În Carpații Meridionali și Orientali vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70…80 km/h, iar la altitudini mari, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

Notă: intensificări ale vântului vor fi local și în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe arii restrânse de peste 60 km/h. (Foto: Arhivă – descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.