Cu puțin timp în urmă, Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări care vizează și județul Argeș.

MESAJ 1

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 1 aprilie, ora 20:00 – 2 aprilie, ora 08:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, vijelii.

În intervalul menționat vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse de 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie.

În Carpații Occidentali și Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100…110 km/h.

MESAJ 2 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 2 aprilie, ora 08:00 – 2 aprilie, ora 22:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, vijelii.

Pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă rafalele vor depăși 90…110 km/h.

Notă: În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1.600 de metri, se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 2 aprilie, ora 08:00 – 2 aprilie, ora 18:00. Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului.

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în București și județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău și Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea.

Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane rafalele vor depăși 120 km/h.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *