Update, ora 07:50

„Alarma a fost declanșată de sistemele de detecție, care au semnalat prezența fumului la etajul 1 al spitalului. Nu s-a manifestat cu flacără. În mod progresiv au fost evacuați 32 de pacienți de către personalul medical, înaintea sosirii echipajelor de intervenție. Nu s-au înregistrat victime.

La caz au fost alocate 5 autospeciale de stingere, 1 autoscară, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 4 ambulanțe SMURD și 5 ambulanțe SAJ (n.r. – Serviciul de Ambulanță Județean)”, precizează Ionuț Tunaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș.

Pacienții au revenit în saloane.

Update, ora 07:25

ISU Argeș: „Sistemele de detecție au sesizat produse ale arderii în aerul dintr-un salon al spitalului și astfel s-a declanșat alarma de incendiu. Ar fi vorba de praf în contact cu rezistențele încălzite ale aparatului respectiv (n.r. – aparatul de aer condiționat)”.

Știrea inițială, ora 06:25

A fost semnalată fumegație în această dimineață, în jurul orei 06:00, într-un salon de la etajul 1 al Spitalului de Boli Cronice Călinești.

Au fost alertate forțe de la Detașamentele de Pompieri Pitești și Bradu și de la Garda de Intervenție Topoloveni.

Medicul de gardă a evacuat 32 de pacienți, potrivit primelor informații. Pacienții sunt în afara oricărui pericol.

„Nu sunt probleme. Sursa fumului ar fi un aparat de aer condiționat”, ne transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Spitalul de Boli Cronice Călinești se află sub autoritatea Consiliului Județean Argeș.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *