Actorul Valentin Uritescu a murit aseară, la vârsta de 81 de ani. Valentin Uritescu era internat într-un centru specializat, acolo unde urma un tratament împotriva bolii de care suferea de zeci de ani și care, în ultima vreme, se agravase (Sindrom Extrapiramidal, asemănător cu boala Parkinson).

Valentin Uritescu a jucat în numeroase filme, dintre care amintim: „Concurs” (regia Dan Piţa, 1982), „Ochi de urs” (regia Stere Gulea, 1983), „Întoarcerea din iad” (regia Nicolae Mărgineanu, 1983), „Fapt divers” (regia Andrei Blaier, 1984), „Noi, cei din linia întâi” (regia Sergiu Nicolaescu, 1985), „Flăcări pe comori” (regia Nicolae Mărgineanu, 1987), „A unsprezecea poruncă” (regia Mircea Daneliuc, 1991), „Balanţa” (regia Lucian Pintilie, 1992), „Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu, 1993) şi „Examen” (regia Titus Muntean, 2003).

De asemenea, s-a făcut remarcat pe scena Teatrului „Bulandra” în piese ca „Luna dezmoşteniţilor”, de Eugene O’Neill, „Cabala bigoţilor”, de Mihail Bulgakov, „A treia ţeapă”, de Marin Sorescu, „Dimineaţa pierdută”, de Gabriela Adameşteanu, și „Tartuffe”, de Molière.

A jucat și la Teatrul Național din București în spectacole ca „Avram Iancu”, de Lucian Blaga, „Vrăjitoarele din Salem”, de Arthur Miller, „Livada de vişini”, de A. P. Cehov, și „Numele trandafirului”, de Umberto Eco.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.