Miercuri, 19 ianuarie, polițiștii rutieri piteșteni au fost sesizați de Spitalul de Pediatrie că la unitatea medicală s-a prezentat o fetiță de 14 ani, cu leziuni, din fericire minore, suferite în urma unui accident de circulație.

În aceeași zi, la orele prânzului, fetița a fost acroșată de un autoturism Dacia Sandero în timp ce traversa strada Tineretului (din cartierul piteștean Craiovei) pe trecerea de pietoni. Fetița se afla într-un grup de trei copii, ceilalți doi reușind să se ferească la timp.

Șoferul a oprit, a văzut că fetița are leziuni minore și apoi și-a văzut de drum, deși legal ar fi fost să rămână la locul accidentului și să anunțe imediat Poliția.

Conducătorul auto a fost identificat de polițiști a doua zi, pe 20 ianuarie: are 62 de ani și este din Mioveni. Polițiștii rutieri au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și i-au reținut permisul, eliberându-i-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

„Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împreurărilor în care s-a produs evenimentul”, precizează Biroul Rutier Pitești. Oamenii legii vor stabili dacă șoferul avea viteză în momentul producerii accidentului.

Serviciul Rutier Argeș reamintește obligaţiile pe care le au conducătorii auto în cazul producerii unui eveniment rutier:

1.Dacă evenimentul s-a soldat cu rănirea unor persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a Poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

Totodată, îi este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea Poliţiei care cercetează accidentul;

2.Conducătorilor de vehicule implicaţi în evenimente rutiere le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice;

3.Dacă în urma evenimentului a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, conducătorii auto au obligaţia de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa, precum şi de a încheia un constat amiabil (posibil doar dacă în eveniment sunt implicate numai două autovehicule), respectiv de a se prezenta, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.