Asocierea de firme românești SC SA&PE CONSTRUCT SRL – SC SPEDITION UMB SRL (a celui mai puternic constructor român, Dorinel Umbrărescu) – SC TEHNOSTRADE SRL a fost din nou desemnată de CNAIR să construiască lotul 4 (tronsonul din județul Argeș) al viitorului drum expres Craiova – Pitești.

Spunem din nou deoarece este pentru a treia oară (prima dată anul trecut, a doua oară în februarie anul acesta) când Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a atribuit contractual acestei asocieri. Până acum, de fiecare dată rezultatul procesului de atribuire a contractului a fost contestat de aceeași firmă, China Railway 14th Bureau Co Lld. Ca urmare a contestațiilor, instanțele de judecată au obligat CNAIR să reevalueze ofertele și să reia procedura.

„S-au anunțat câștigătorii pentru construcția lotului 4 al DX Craiova-Pitești. Pe tronsonul lung de 31,88 de km dintre Colonești (n.r. – județul Olt) și Pitești, vorbim despre un antreprenor român serios, care lucrează foarte bine și pe loturile 2 și 3 ale aceluiași proiect și care a fost desemnat câștigător deja de două ori pe acest sector. Să sperăm că a treia oară-i cu noroc și că licitația nu va mai fi contestată din nou.

Din momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 24 pentru execuție, însă, așa cum ne-a obișnuit până acum, există mari șanse ca finalizarea lucrărilor să aibă loc mai repede de termenul contractual”, a anunțat astăzi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Amintim că traseul tronsonului 4 va fi aproape în întregime pe teritoriul județului Argeș și va începe la sud de comuna Lunca Corbului (km 89+300), va traversa comuna Albota și orașul Costești, va ocoli pe la sud comuna Bradu, după care se va racorda la autostrada A1 București – Pitești, la km 121+185 (comuna Oarja) (amănunte aici).

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *