Update, ora 12:50

”În urma informațiilor apărute în spațiul public referitoare la o sesizare cu privire la furt de energie electrică la o persoană din localitatea Cocu, Compartimentul Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să transmită următoarele:

În ziua de 21 septembrie 2024, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat din comuna Cocu sustrage energie electrică.

Ca urmare a sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, împreună cu reprezentanții furnizorului de energie electrică, constatând că în curtea locuinței indicate se găseau două lămpi de iluminat (dintre care una era funcțională) care erau racordate la rețeaua electrică stradală.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt de energie electrică, delapidare și folosirea de instalații clandestine pentru ocolirea echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”. 

Știrea inițială, ora 10:40

Primarul (încă) în funcție al comunei argeșene Cocu, Gheorghe Țucă, este cercetat într-un dosar penal deschis pentru furt de energie electrică.

În urma unei sesizări primite de autorități, la casa primarului au venit zilele trecute polițiști și lucrători ai furnizorului de curent. Scena a fost filmată de un localnic.

”Avem un dosar penal din 21 septembrie 2024, ca urmare a unei sesizări, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt de energie electrică, delapidare și folosirea de instalații clandestine pentru ocolirea echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, precizează IPJ Argeș pentru Pitești 24.

Prejudiciul care ar fi fost provocat furnizorului de electricitate și perioada în care primarul ar fi furat curent vor fi stabilite în urma cercetărilor.

Gheorghe Țucă a fost dat afară din PSD în acest an și primit ulterior în PNL. După șase mandate consecutive de primar, la alegerile locale din iunie anul acesta a fost învins de tânărul candidat USR Codruț Bădescu.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *