Update, 3 martie 2023, ora 16:00

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat astăzi legea. Prin urmare, începând din anul 2024, și zilele de 6 ianuarie (Sărbătoarea Botezului Domnului) și 7 ianuarie (Sărbătoarea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul) vor fi zile de sărbătoare legală, nelucrătoare.

Update, 15 februarie 2023, ora 15:30

Proiectul a fost aprobat astăzi, 15 februarie 2023, în Camera Deputaților, for decizional în acest caz, după ce anterior trecuse tacit de Senat: 6 ianuarie și 7 ianuarie vor fi zile de sărbătoare legală, nelucrătoare, prevăzute ca atare în Codul Muncii. Legea va fi transmisă pentru promulgare la președintele țării.

Știrea inițială, 7 septembrie 2022, ora 16:30

Zeci de deputați PSD au semnat o propunere legislativă pentru instituirea a două noi zile de sărbătoare legală, nelucrătoare: 6 ianuarie (Sărbătoarea Botezului Domnului) și 7 ianuarie (Sărbătoarea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul).

Propunerea pentru modificarea în acest sens a Codului Muncii va fi dezbătută și supusă votului mai întâi în Senat, iar apoi în Camera Deputaților, for decizional în acest caz. Detalii despre propunere, AICI.

Codul Muncii prevede acum 15 zile de sărbătoare legală, nelucrătoare, pentru toți angajații, de la stat și privat.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *