Elena Lasconi (USR) are o replică dură, după ce liberalii au acuzat-o că ar tergiversa procesul în justiție cu privire la blocarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Pardon din Câmpulung, proces inițiat de prefectul PNL de Argeș, Radu Perianu.

„Peste o sută de câmpulungeni vor rămâne fără loc de muncă anul acesta și zeci nu-și vor putea aproviziona casele. Nu mai zic de disconfortul creat zecilor de mii de câmpulungeni și celor care tranzitează orașul. Acesta este rezultatul acțiunii politice mizerabile a prefectului PNL și a peneliștilor. Este vorba despre blocarea bulevardului Pardon. Este vorba despre cei care lucrează și trăiesc pe acest bulevard.

În tot acest context inuman, pe principiul „îți cade coada de râie, dar tu tot în sus o ții”, peneliștii s-au trezit peste noapte experți în drept și s-au apucat să împrăștie minciuni în presa aservită.

Procesul aflat pe rol, inițiat de prefectul PNL cu scopul de a bloca lucrările pe bulevard, este unul de durată, așa cum bine cunoșteau și doreau peneliștii. În cadrul unui astfel de proces apar întotdeauna așa-numite incidente procedurale, mai ales dacă sunt invocate, cum a fost cazul celui de ieri, chiar de către reprezentantul prefectului, incidente care conduc la prelungirea procesului și la ținerea pe loc a activității în Câmpulung.

Efectele blocării lucrărilor sunt resimțite deja de către toți câmpulungenii: șantier aflat în nelucrare în centrul orașului, afaceri puse pe butuci, imposibilitatea cetățenilor din zonă de a-și aproviziona propriile gospodării.

O să fie și mai rău, pentru că, în urma petițiilor „oamenilor de bine” din oraș, am avut mai multe controale de la Ministerul Muncii și ITM, care ne-au impus conservarea șantierului și acces interzis. De aceea au apărut aceste pancarte în ambele capete ale bulevardului. Practic, accesul este strict interzis! Nu avem voie să facem un pas în acest amplasament.

Și acum, când avem nevoie să fim mai uniți ca oricând, peneliștii se trezesc să mintă cu nerușinare și să facă tot felul de comunicate prin care să vă sugereze că această situație este opera primarului, nu a prefectului mincinos.

Prefectul poate oricând să își retragă acțiunea, dar nu o face. Conducătorii PNL au clamat că organizațiile de partid nu pot comenta acțiunile prefectului, dar acum se erijează în specialiști în drept procesual și dau comunicate cu privire la incidente procedurale provocate tot de prefect.

Eu spun că justiția se face în sala de judecată și nu pe Internet, am încredere în sistemul judiciar și îmi continui munca în slujba oamenilor”, afirmă Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *