Drumul local Valea lui Ivan – barajul Pecineagu (aflat în administrarea ABAAV) a fost deblocat prin intervenția lucrătorilor de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Argeș. Accesul în zonă devenise imposibil din cauza aluviunilor aduse de apa care s-a scurs de pe versanți în urma ploilor abundente din 20 iulie.

Imediat după trecerea viiturii, ABAAV (Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea) a trimis la fața locului un excavator, iar ieri un buldozer și un autogreder pentru refacerea în regim de urgență a drumului, drum care face legătura între Centrala Hidroelectrică Clăbucet și barajul Pecineagu, totodată singura cale de acces către baraj și pensiunile din zonă.

Intervenția a fost anevoioasă din cauza mâlului, a copacilor căzuți, a materialului lemnos și a cantității mari de aluviuni aduse de viitură.

Accesul râmâne în continuare dificil pentru autoturisme, drumul fiind de macadam.

În perioada 20-21 iulie, în zona barajului Pecineagu au căzut 157 l/mp, formându-se viituri pe râul Dâmbovița. Imagini și detalii despre viiturile care au afectat în această săptămână zone din nordul județului Argeș, AICI.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *