Update, 9 mai 2024, ora 15:35

Astăzi, 9 mai 2024, a fost semnat în Pitești contractul de finanțare pentru modernizarea drumului județean 679. Din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, contractul a fost semnat de directorul general Liviu Gabriel Mușat.

„Este cel mai mare contract din istoria ADR Sud-Muntenia”, afirmă Mușat. Reamintim că valoarea contractului este de circa 77 de milioane de euro, fonduri europene.

Urmează parcurgerea etapelor pentru desemnarea constructorului. Ulterior, vor fi stabilite termenele de execuție.

Știrea inițială, 3 aprilie 2024, ora 13:00

Proiectul de modernizare a drumului județean 679 (în lungime de aproape 48 de kilometri) se află în faza de precontractare. „Acest proiect a trecut de toate verificările din partea ADR și suntem în faza de precontractare. În cel mai scurt timp o să semnăm contractul și putem organiza licitație”, susține Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș.

Consiliul Județean (CJ), reamintim, a aprobat în luna februarie a acestui an devizul pentru modernizarea DJ 679. Suma este de aproape 385.000.000 de lei (în jur de 77 de milioane de euro), bani europeni. CJ va participa cu 2% din suma totală.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat de CJ, modernizarea va include partea carosabilă, poduri, podețe, stații de transport în comun etc.

Drumul județean 679 are aproape 48 de kilometri și următorul traseu: Păduroiu (DN 67B) – Lipia – Popești – Lunca Corbului – Pădureţi – Ciești – Fâlfani – Cotmeana – Malu – Bârla – limita cu județul Olt.

Traseul drumului traversează comunele Poiana Lacului (satul Păduroiu Deal), Săpata (satele Lipia, Găinușa, Popești, Turcești și Bănărești), Lunca Corbului (satele Lunca Corbului, Pădureți, Lăngești, Catane și Ciești), Stolnici (satele Stolnici, Fâlfani, Cotmeana și Cochinești), Hârsești (satele Hârsești, Martalogi și Ciobani) și Bârla (satele Bârla, Urlueni, Malu, Mândra, Ciocești, Șelăreasca, Podișoru și Mozăcenii Vale).

Termenele de execuție vor fi stabilite după parcurgerea procedurilor. (Foto: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *