Dacă te pregătești de concediu, îți recomandăm să citești acest material. Indiferent de locul în care urmează să ajungi, ține minte aceste 3 sfaturi care te pot ajuta să ai un concediu reușit! Sfaturile îi vizează și pe copii, mult mai sensibili decât adulții. Așa te poți asigura că eviți o parte dintre neplăceri.

1.Evită alimentele care pot produce arsuri la stomac

Mare atenție la ce alimente consumi și la felul în care sunt preparate! Dacă suferi de boală de reflux gastroesofagian, evită când ești în concediu alimentele picante, prăjelile în exces, cafeaua, roșiile sau băuturile carbogazoase. Înlocuiește aceste alimente cu unele ceva mai prietenoase pentru stomacul tău.

De foarte multe ori, arsurile la stomac sunt principalele semne ale faptului că suferi de boală de reflux gastroesofagian. Arsurile la stomac sunt asociate și cu dificultățile la înghițire, precum și cu arsurile în capul pieptului. Foarte mulți pacienți menționează că nu mai pot mânca normal și că simt nevoia constant să bea apă în timpul mesei, pentru a ajuta alimentele să ”alunece” mai bine.

Boala de reflux gastroesofagian evoluează în timp, iar odată cu agravarea acesteia simptomele capătă o intensitate destul de ridicată, putând să împiedice persoana respectivă să își desfășoare activitățile zilnice.

Dacă simptomele persistă, te poți programa pentru un consult de specialitate atunci când revii din concediu.

2.Stai departe de activitățile fizice intense

Mai ales dacă nu ești obișnuit cu aceste activități fizice! Suprasolicitarea ligamentelor și a articulațiilor poate să facă mai mult rău decât bine. Așa apar luxațiile și entorsele, destul de frecvent întâlnite în concedii.

Luxația poate fi recunoscută după simptome precum:

-durere intensă la început, apoi durere ”surdă”;

-imposibilitatea de a mișca zona afectată;

-deformarea regiunii afectate prin umflare și culoare vineție.

Entorsa are simptome asemănătoare cu luxația, ceea ce poate duce foarte ușor la confundarea acestor două afecțiuni. Aceasta poate fi ușoară, moderată sau severă. Printre semnele care anunță o entorsă se numără umflarea imediată a zonei afectate. Spre deosebire de luxație, poți mișca zona afectată, chiar dacă acest lucru se întâmplă cu o greutate mai mare.

Indiferent dacă ai entorsă, luxație sau leziune de menisc, îți recomandăm să îți faci o programare la medicul ortoped, pentru a elimina simptomele neplăcute și pentru a accelera vindecarea.

La Centrul Medical Doctor Luca poți găsi o echipă de specialiști pregătiți mereu să te ajute. Pentru programări ai la dispoziție numărul de telefon 0248.222.282.

3.Protejează-ți pielea dacă stai la soare

Arsurile solare sunt foarte des întâlnite, atât la adulți, cât și la copii. Primul semn al unei alergii solare sunt înroșirea și inflamarea pielii, care îți produc o mare stare de disconfort. Apar vezicule pline cu lichid, fie pe față, fie pe spate, umeri, brațe sau chiar și pe tălpi.

Persoanele cu ten deschis au o predispoziție către alergiile la soare, dar nu este o regulă. Fiecare dintre noi se poate alege cu această alergie dacă nu ne protejăm pielea. Reacțiile la nivelul pielii diferă de la caz la caz, în funcție de timpul de expunere la soare și de intenstitatea razelor ultraviolete.

Pentru a preveni apariția acestora, poți reduce timpul petrecut la soare sau poți apela la creme și loțiuni cu factor mare de protecție, SPF 50. Produsele din aloe vera sunt foarte eficiente, această plantă fiind recunoscută pentru proprietățile sale de calmare a pielii.

De asemenea, poartă haine din materiale naturale, comode, astfel încât pielea ta să fie constant protejată și să eviți instalarea dermatitei atopice.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihaela Grigorescu
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *