Schimbarea bruscă a temperaturilor, precum și schimbarea anotimpurilor pot afecta sistemul imunitar al copiilor. Pentru a evita apariția complicațiilor, este indicat să nu amâni consultul de pediatrie. Care sunt principalele simptome care ar trebui să te trimită cu copilul tău la un consult de specialitate?

Există o serie de simptome care reprezintă semnale de alarmă și care ar trebui să te îndrepte către un consult pediatric. Cele mai multe dintre ele pot fi observate ușor și vin însoțite de o gamă diversificată de alte simptome. Dar care sunt acestea?

Febra la copii

De cele mai multe ori, febra la copii poate fi cauzată de infecțiile respiratorii, gastroenterită, anumite infecții bacteriene (în majoritatea cazurilor, ale urechii), infecții ale sinusurilor și ale tractului urinar, precum și pneumonie.

Dacă cel mic are sub 3 luni, intră în categoria de risc și asta deoarece sistemul lui imunitar nu este pe deplin dezvoltat, iar pericolul de a se alege cu diferite infecții este foarte mare. Îți recomandăm ca în momentul în care vezi că febra persistă, să vii cu cel mic la un consult pediatric, singura metodă de a afla care sunt cauzele apariției febrei, transmit specialiștii Centrului Medical Doctor Luca din Pitești.

Durerile abdominale la copii

Există posibilitatea ca cel mic să nu poată să spună foarte clar că îl doare burtica sau să îți ascundă acest lucru, mai ales dacă are o vârstă mai mică.

Cea mai frecventă cauză care duce la apariția durerilor abdominale la copii este constipația. Dacă cel mic are mai puțin de 3 scaune pe săptămână, este primul semn că trebuie să îl aduci la un consult de specialitate.

Infecția urinară poate fi o altă cauză pentru apariția acestui simptom. La copiii până în 5 ani, infecția urinară se manifestă prin febră și dureri abdominale, în principal. După această vârstă, apare și usturimea la urinare. Fă o programare pentru un consult pediatric!

Eczemele la copii

Eczemele apar în general la bebeluși și la copiii mici. Cauzele apariției acestora nu sunt pe deplin cunoscute. Cu toate acestea, factorii de mediu joacă un rol esențial în apariția lor, mai ales că pielea bebelușilor este și foarte sensibilă. Factorii genetici sunt importanți, precum și alergiile pe care le are cel mic. De asemenea, mare atenție la tipul de țesături pe care îl folosiți, există foarte multe țesături care pot irita pielea copilului. Dacă observați că eczema nu trece sau se agravează, un consult de specialitate este indicat.

Vino cu cel mic la Centrul Medical Doctor Luca din Pitești pentru un consult pediatric! Programările se fac la numărul de telefon 0248.222.282.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *