Anul acesta, Transfăgărășanul ar putea fi redeschis complet circulației mai devreme de termenul obișnuit. Anunțul îl face Compania Națională de Drumuri.

„Continuă deszăpezirea Transfăgărășanului. Angajații noștri de la Districtul Bâlea lucrează intens la curățarea zăpezii acumulate peste iarnă pe versantul nordic al drumului. Acum se lucrează într-o zonă în care stratul de zăpadă depășește 5 metri grosime.

Cu toate acestea, dacă și vremea va ține cu noi, suntem încrezători că vom putea să deschidem șoseaua pentru circulația publică înainte de termenul obișnuit de 1 iulie. Sperăm să devansăm termenul de deschidere anul acesta a Transfăgărășanului, pentru ca turiștii să se poată bucura de acest peisaj minunat”, transmite Compania.

Amintim că, potrivit regulamentului propriu de funcționare, Transfăgărășanul se deschide complet traficului rutier – adică și între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800) – pe 1 iulie și se închide pe 30 octombrie, cu mici variații în funcție de condițiile meteorologice.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.