Asocierea de firme românești SA & PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL (controlată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român) – SC Tehnostrade SRL a început organizarea șantierului pentru demararea lucrărilor și pe tronsonul 3 al viitorului drum expres Pitești-Craiova.

Tronsonul 3 va fi între localitățile Slatina și Colonești (județul Olt) și va avea o lungime de 31,75 de kilometri.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), „perioada de execuție este de 24 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 120 de luni”.

Valoarea contractului pentru tronsonul 3 se ridică la 670.717.330,94 de lei fără TVA, investiția urmând să fie finanțată din fonduri europene nerambursabile.

Amintim că aceeași asociere de firme românești lucrează și pe tronsonul 2 Robănești (județul Dolj)-Slatina (aici amănunte și imagini) și va lucra și pe tronsonul 4.

Tronsonul 4 va fi pe teritoriul județului Argeș și va avea o lungime de 31,88 de kilometri. Va începe la sud de comuna Lunca Corbului (km 89+300), va traversa comuna Albota și orașul Costești și va ocoli pe la sud comuna Bradu, după care se va racorda la autostrada A1 Pitești-București, la km 121+185 (comuna Oarja). Lucrările pe tronsonul 4 încă nu au început. Termenul de execuție este tot de 24 de luni, iar garanția lucrărilor, tot de 120 de luni.

Viitorul drum expres Pitești-Craiova va avea o lungime de 121,85 de km (cu câte două benzi de circulație pe fiecare sens de mers), 10 noduri rutiere, 75 de poduri și pasaje, 26 de intersecții la nivel divizat fără acces, 4 parcări de scurtă durată, 4 spații de servicii și 3 centre de întreținere și deszăpezire.

La sfârșitul anului trecut, CNAIR a depus la Bruxelles cerere în vederea obținerii de bani europeni nerambursabili pentru finanțarea investiției. Fondurile solicitate ar urma să fie alocate de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *