Astăzi, 3 martie, în județul Argeș a avut loc o acțiune, în sistem integrat, pentru prevenirea principalelor cauze ale accidentelor rutiere, în special a oboselii la volan, dar și pentru verificarea transporturilor de marfă și persoane.

Printre cei opriți în trafic la Valea Ursului (Bascov), pe DN 7 Pitești-Râmnicu Vâlcea, au fost și șoferi din Ucraina, care tranzitează Argeșul în drumul lor către destinații din Vestul Europei. Refugiații ucraineni care fug de războiul din țara lor, șoferi și pasageri, au primit de la polițiștii rutieri argeșeni cafea, ceai și sfaturi preventive.

Atât lor, cât și altor șoferi, români, care parcurg distanțe mari li s-a recomandat să ia pauze atunci când se simt obosiți sau când devin agitați la volan, să adapteze viteza la condițiile de drum, să păstreze distanța regulamentară între vehicule și să respecte regimul legal de viteză și, în general, regulile de circulație.

La acțiune au participat polițiști din structurile rutiere, luptători pentru acțiuni speciale, echipa canină cu câinele de urmă, angajați ai Serviciului pentru Imigrări Argeș, dar și reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Argeș și ai Registrului Auto Român.

Astfel de acțiuni vor fi organizate și în zilele următoare.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.