Update, ora 22:00

Briefingul de presă cu declarațiile integrale ale premierului, în materialul video de mai jos:

Update, ora 21:40

Guvernul a adoptat în această seară hotărârea cu privire la relaxarea, din 15 mai, a restricțiilor:

-eliminarea restricțiilor de circulație a persoanelor pe timpul nopții;

-eliminarea obligativității purtării măștii de protecție în aer liber în locurile neaglomerate;

-eliminarea restricției cu privire la programul operatorilor economici (magazine) până la ora 21:00 (magazinele revin la programul normal).

De asemenea, programul restaurantelor, barurilor, cafenelelor și al teraselor a fost prelungit până la ora 24:00 (între orele 05:00-24:00).

Hotărârea de Guvern a fost prezentată de premierul Florin Cîțu într-un briefing de presă aflat în desfășurare la această oră la Palatul Victoria.

Știrea inițială, ora 13:10 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) va propune astăzi eliminarea de mâine, 15 mai, a restricțiilor de circulație și a obligativității purtării măștii de protecție în aer liber (cu unele excepții). Propunerea va fi înaintată Guvernului, care tot astăzi va adopta o hotărâre în acest sens. Precizarea o face premierul Florin Cîțu.

„Astăzi, după ce mă întorc de la Suceava, o să avem o şedinţă de Guvern prin care trebuie adoptate câteva măsuri care să intre în vigoare de mâine, cele anunţate. Este vorba de a elimina restricţiile pe timp de noapte, restricţiile pentru magazine, portul măştii în spaţiile deschise şi aşa mai departe. Pe rând le vom lua pe toate şi le vom explica în hotărâre de Guvern, dar, deocamdată, astăzi decidem pentru 15, pentru ziua de mâine.

După aceea urmează cealaltă bornă importantă, de 1 iunie, şi care se va întâmpla dacă avem, ca şi până acum, o rată de vaccinare foarte bună, mai bună decât ne aşteptăm. Pentru că noi am luat această decizie de a lua unele măsuri mai repede de 1 iunie deoarece am avut succes şi în ceea ce priveşte rata de vaccinare, şi rata de pozitivare”, a declarat prim-ministrul, aflat azi într-o vizită oficială în județul Suceava.

Amintim că relaxarea restricțiilor a fost anunțată ieri de președintele Klaus Iohannis (subiectul pe larg).

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *