Update, ora 17:50 

Alți zeci de turiști (60 în total cu cei 9) care erau campați în Lerești cu corturi și rulote au fost evacuați din zona în care a ajuns viitura. Conform ISU, o parte dintre ei au fost cazați în cabana ABAAV și într-un spațiu din Târgul Săptămânal din Lerești, iar ceilalți au preferat să plece acasă.

Update, ora 16:00 

Cele 9 persoane (5 adulți și 4 copii) campate la Lerești au fost evacuate și vor fi cazate până mâine în cabana ABAAV (Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea) din aceeași localitate. În sprijin au fost angrenate și două echipaje de jandarmi.

Update, ora 15:35 

Spre Câmpulung au plecat echipaje cu motopompe de la Detașamentele de Pompieri Pitești, Bradu și Mioveni și Secția de Pompieri Costești.

Știrea inițială, ora 15:30

Ploile abundente creează probleme și în Argeș.

La această oră, autoritățile locale și pompierii intervin pentru deblocarea a două drumuri din comunele Rucăr și, respectiv, Lerești, în nordul județului.

Drumul din Rucăr este blocat între Valea lui Ivan și barajul Pecineagu, izolând o unitate turistică în care se află cazate 20 de persoane. Oamenii sunt teferi și nevătămați.

În Lerești, este blocat un drum către o zonă, din apropierea cabanei Voina, în care câțiva turiști au campat cu o rulotă și un cort. Și în acest caz turiștii nu au nevoie de îngrijiri medicale. Aici, pompierii sunt sprijiniți și de un echipaj de la Salvamont Câmpulung.

Pompierii mai intervin și pentru evacuarea apei din două locuințe din Rucăr și dintr-un beci al unei locuințe din municipiul Câmpulung Muscel.

Ionuț Tunaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș:

Amintim că Argeșul s-a aflat (aici amănunte) și continuă să se afle (subiectul pe larg) sub avertizări meteorologice de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente. De asemenea, sunt în vigoare și avertizări hidrologice (detalii aici).

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *