250 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 68.000 de lei, au fost date sâmbătă, 5 februarie 2022, de către polițiștii rutieri argeșeni. Tot ieri, în Argeș au fost reținute 12 permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

În ceea ce privește bilanțul filtrelor organizate de polițiștii Biroului Rutier Pitești, pe lângă amenzi, au fost reținute 3 permise de conducere (două pentru viteză și unul pentru alcool).

Printre cei lăsați fără permis se numără un șofer de 55 de ani din Costești, prins băut la volan pe bulevardul Republicii. I s-a făcut și dosar penal. „Polițiștii de la Secția 4 au depistat un bărbat de 55 de ani din Costești care conducea un autoturism pe bulevardul Republicii în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform articolului 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație”, precizează Departamentul de comunicare al Poliției argeșene.

Un alt șofer a rămas fără permis după ce radarul l-a înregistrat circulând cu 130 de km pe oră pe DN 65B. „Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 49 de ani din Târgu Jiu care conducea un autoturism pe DN 65B, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 130 de km pe oră.

A fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei (…), iar permisul a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare”, potrivit sursei citate.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.