Având în vedere deschiderea noului an școlar, peste 500 de polițiști de la IPJ Argeș, polițiști locali și jandarmi vor acționa astăzi împreună pentru desfăşurarea în siguranţă a activităților școlare.

Echipajele de poliţie vor fi prezente zilnic în zona intrărilor în şcoli în intervalele orare în care elevii intră sau ies de la cursuri, o atenţie deosebită fiind acordată unităţilor de învăţământ din mediul rural.

Premergător debutului anului școlar 2021-2022, polițiștii argeșeni de la Biroul Siguranță Școlară, polițiștii rutieri, de proximitate, de ordine și siguranță publică și de la secțiile rurale au verificat infrastructura școlară, mijloacele de protecție sanitară, mijloacele de semnalizare rutieră în apropierea unităților de învățământ și valabilitatea documentelor microbuzelor destinate transportului de elevi.

Polițiștii de ordine publică au verificat dotarea cu sisteme de supraveghere video a școlilor și felul în care școlile sunt păzite.

De asemenea, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au discutat cu directorii școlilor, cu profesorii și consilierii educativi despre gestionarea fenomenului de violență școlară și bullying, pentru identificarea și protejarea elevilor aflați în situații de risc/vulnerabili.

Și în perioada următoare polițiștii argeșeni vor acționa pentru prevenirea delincvenţei juvenile și a victimizării minorilor. Totodată, vor fi controlate unităţile economice din vecinătatea unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse care pot fi comercializate minorilor. Nu în ultimul rând, va fi verificat constant modul în care sunt respectate măsurile de protecție și prevenire a infectării cu noul coronavirus.

„Le dorim tuturor elevilor și cadrelor didactice un an școlar în siguranță și plin de reușite!”, transmit Poliția și Jandarmeria Argeș. Mădălina Epure, purtător de cuvânt al Poliției județene, și Luiza Ciobănescu, din partea Jandarmeriei argeșene:

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *