Argeșul va intra sub cod galben și ulterior sub cod portocaliu de instabilitate temporar accentuată, potrivit avertizărilor emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Pe de altă parte, în Argeș vor persista astăzi canicula și disconfortul termic.
MESAJ 1
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 19 iulie. Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă.
Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.
În aceste regiuni disconfortul termic se va menține accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
MESAJ 2
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 10:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.
COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 14:00 – 20 iulie, ora 10:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente.
În zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți (19/20 iulie) și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat de peste 60…80 l/mp.
MESAJ 3
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 12:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord, nord-est, centru și în sud-est, precum și în zonele de munte. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 50…70 l/mp.