Update, ora 22:20

Biroul de presă al Poliției Argeș comunică: „Având în vedere informațiile apărute în spațiul public referitoare la o amenințare cu bombă la sediul unei instituții din Pitești, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş este împuternicit să aducă la cunoştință următoarele:

În ziua de 26 decembrie 2020, în jurul orei 16:30, la Poliția Locală Pitești a fost primit un apel telefonic, inițiatorul acestuia afirmând că dacă nu îi va fi virată o sumă în euro, în cont, va arunca în aer Primăria.

Conform procedurilor specifice în astfel de situaţii, au fost efectuate verificări, fără ca aspectele sesizate să se confirme.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, conform art. 207 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti fiind efectuate mai multe audieri de persoane. Verificările continuă, pentru identificarea persoanei apelante şi luarea măsurilor legale care se impun”.

Știrea inițială, ora 20:05

Efective de pirotehniști, polițiști și jandarmi au fost mobilizate în această seară la sediul Primăriei Pitești.

Mobilizarea a fost ca urmare a unui apel telefonic primit de Poliția Locală Pitești, prin care era anunțată amplasarea unei bombe în sediul uneia dintre primăriile din Argeș. Autoritățile au stabilit că amenințarea ar viza sediul Primăriei piteștene.

Polițiștii au asigurat perimetrul, iar pirotehniștii au verificat încăperile din Primărie.

Concluzia la capătul verificărilor: a fost o alarmă falsă. Poliția caută acum să-l identifice pe autorul apelului telefonic. Potrivit unor surse neoficiale, ar exista un suspect: un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Câmpulung Muscel.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.