Update, 5 februarie 2024, ora 17:00 

Judecătoria Pitești l-a condamnat astăzi pe Stelian Crăciun la 2 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de violare a sediului profesional, în varianta agravată. Hotărârea nu este definitivă. Cu drept de apel în 10 zile.

Iată hotărârea integrală a Judecătoriei Pitești: „Respinge cererea de repunere a cauzei pe rol formulată de apărătorul ales al părții civile GI, avocat AIE, ca neîntemeiată.

În baza art. 396 alin. (1) şi (2) C.pr.pen. raportat la art. 225 alin. (1) și (2) C. pen., condamnă pe inculpatul CS, fiul lui…, născut la data de…, în mun…, jud. Argeș, domiciliat în com…, jud. Argeș, CNP…, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violarea sediului profesional, în varianta agravată (faptă din 11.02.2022). Pedeapsa se va executa în condiţiile art. 60 C. pen., în stare de detenţie.

În baza art. 67 alin. (1) C. pen. raportat la art. 66 alin. (1) lit. a) și b) și alin. (3) C.pen., interzice inculpatului cu titlu de pedeapsă complementară dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani.

Pedeapsa complementară se va executa, conform art. 68 alin. (1) lit. c) C. pen., după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.

În baza art. 65 alin. (1) raportat la art. 66 alin. (1) lit a) și b) şi alin. (3) C.pen., interzice inculpatului cu titlu de pedeapsă accesorie aceleaşi drepturi ce au fost interzise cu titlu de pedeapsă complementară, care se va executa, potrivit art. 65 alin. (3) C.pen., din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei cu închisoarea.

În temeiul art. 404 alin. (4) lit. a) C.pr.pen. raportat la art. 72 alin. (1) C.pen, deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii din data de 12.02.2022, ora 05:55, până la data de 12.02.2022, ora 21:55.

În baza art. 397 alin. (1) coroborat cu art. 25 alin. (1) raportat la art.19 alin. (1) şi (3) Codul de procedură penală şi la art. 1349, art. 1357, art. 252, art. 253 alin. (3) lit. a) și b) și art. 257 din Codul Civil, admite în partea acţiunea civilă formulată de către părțile civile GI, domiciliat în…, jud. Argeş, și U.A.T. Mioveni, prin reprezentant legal, cu sediul în oraș…, jud. Argeș, şi va obliga inculpatul CS la plata către partea civilă GI a sumei de 1 leu, precum și obligarea inculpatului la publicarea unui extras din hotărârea de condamnare, o singură dată, respectiv a secțiunii în drept (În drept, fapta inculpatului CS, care, în data de 11.02.2022, în jurul orelor 21:10, a pătruns fără drept în incinta sediului Primăriei Oraşului, Mioveni, deplasându-se în biroul primarului GI, care se afla la serviciu, iar ulterior, la solicitarea expresă a persoanelor îndreptăţite, respectiv a primarului GI şi a poliţistului local care asigura paza instituţiei, a refuzat iniţial să părăsească incinta acestei instituţii, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de violarea sediului profesional, în varianta agravată, prev. de art. 225 alin. (1) și (2) C.pen.) și a dispozitivului de condamnare, fără datele cu caracter personal ale inculpatului și ale părții civile GI, însoțite de scuzele inculpatului cu privire la fapta ce face obiectul prezentei cauze într-un cotidian național și într-un cotidian local.

În temeiul art. 274 alin. (1) C.pr.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 1.850 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 1.000 de lei reprezintă cheltuieli judiciare stabilite pentru faza de urmărire penală.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei hotărârii.

Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziția părților și a procurorului prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 05.02.2024”.

Update, 12 februarie 2022, ora 23:50

Împotriva lui Stelian Crăciun a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. „Prin aceeași măsură preventivă au fost dispuse obligațiile de a nu părăsi județul Argeș, de a nu se apropia de persoana vătămată (n.r. – primarul Ion Georgescu) sau de familia acestuia ori de locul de muncă (n.r. – al primarului), precum și obligația de a nu comunica cu martorii din dosar”, informează Biroul de presă al Poliției Județene.

Update, 12 februarie 2022, ora 10:00

La capătul audierilor, un bărbat în vârstă de 55 de ani din Mărăcineni (Stelian Crăciun) a fost reținut pentru 24 de ore, anunță Biroul de presă al Poliției Argeș, pentru săvârșirea infracțiunii de violare a sediului profesional: „Referitor la cercetările care se desfășoară cu privire la agresarea primarului localității Mioveni, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În urma administrării probatoriului, în dimineața zilei de 12 februarie a.c. a fost dispusă măsura reținerii, pe bază de ordonanță, față de un bărbat de 55 de ani din Mărăcineni.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”.

Primarul orașului Mioveni a precizat pentru Antena 3: „Doi au intrat în Primărie, iar afară aşteptau alţi doi bărbaţi, într-o maşină de teren. Pe unul l-am văzut în birou, a început să mă apostrofeze pe mine şi pe comisarul Mihalcea. În momentul acela l-am întrebat ce caută aici, la ora asta. În acel moment am ieşit afară, am chemat paznicul, a fost o altercaţie în interior. M-a lovit. Este jenant ca un infractor să intre într-o instituţie publică şi să agreseze pe cineva. (…) Din mass-media îl ştiu un tip violent, care ameninţă pe toată lumea, care spune în media că nimeni nu are ce să îi facă în judeţul Argeş. Este normal să fiu speriat”.

Update, 12 februarie 2022, ora 01:20

„În urma informațiilor apărute în spațiul public referitoare la o stare conflictuală la sediul Primăriei localității Mioveni, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au fost sesizați cu privire la faptul că primarul localității ar fi fost agresat, pe fondul unei stări conflictuale cu două persoane, în timp ce se aflau la sediul instituției.

Polițiștii au identificat persoanele implicate, care au fost conduse la sediul Poliției pentru cercetări.

În cauză se efectuează verificări, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, transmite Biroul de presă al Poliției Argeș.

Știrea inițială, 11 februarie 2022, ora 23:40

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a făcut plângere penală reclamând că în această seară a fost agresat chiar în biroul său din Primărie de către un bărbat din comuna Mărăcineni.

„În jurul orei 21:15 m-am pomenit cu Stelică Crăciun și cu încă un domn la mine în birou, începând să-l înjure pe fostul comisar Mihalcea (n.r. – Cristian Mihalcea, fostul șef al Poliției Mioveni, ieșit recent la pensie) și pe mine. A fost o mică altercație în birou, în care postul de pază a reușit să îl scoată afară din birou. Eu nu mă intersectez cu el, el este dintr-o comunitate vecină. Este un incident care m-a șocat. Este foarte grav”, a declarat Ion Georgescu pentru Antena 3.

Potrivit sursei citate, la intrarea în Primărie s-ar fi aflat doar un polițist local, care i-ar fi lăsat pe bărbați să intre cu ușurință în sediul instituției. Indivizii i-ar fi spus ofițerului de serviciu că sunt așteptați de primar în biroul său (fals!), iar ofițerul de serviciu, fără ca măcar să verifice, le-ar fi dat liber acces.

Cel care a sunat la 112 pentru a reclama incidentul este chiar primarul Mioveniului. (Sursă foto Stelian Crăciun: Facebook | Stelică Crăciun)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *