Spitalul Județean de Urgență din Pitești va avea un nou rezervor de stocare a apei, investiție de aproape 456.000 de lei. Proiectul va fi supus dezbaterii și votului în următoarea ședință ordinară în plen – din 29 iulie – a Consiliului Județean (CJ) Argeș.
Motivarea investiției: „Reţeaua de distribuţie interioară de apă potabilă de la Spitalul Județean de Urgență Pitești este în montaj îngropat de la căminul pentru apometru până la consumatori. Clădirile aferente Spitalului, situate pe strada Aleea Spitalului, nr. 36, au o singură alimentare cu apă potabilă din reţeaua de distribuţie stradală a municipiului Piteşti, exploatată de S.C. Apă Canal 2000 S.A., precum și un foraj prevăzut cu stație de tratare cu zeolit, stație de clorinare și un rezervor de 80 de mc, a cărui capacitate nu este conformă normativelor în vigoare.
Noul rezervor (suplimentar) va fi amplasat în circuitul general al apei și va fi alimentat din sursă proprie – prin forajul existent – și de la rețeaua exterioară de distribuție de apă a spitalului, astfel încât aceasta să fie în permanenţă proaspătă.
Evacuarea apelor uzate provenite din spital se face prin sistemul de canalizare exterior”.
Potrivit proiectului, „se propune montarea supraterană pe un radier din beton armat a unui rezervor închis, cu capacitatea de 163 de mc, cu structură metalică și membrană interioară dedicată pentru apă potabilă”.
Instalația va asigura o rezervă de apă de consum pe o perioadă de 1-3 zile și o rezervă pentru stingerea unor eventuale incendii. „Dimensionarea capacităţii rezervorului de apă potabilă s-a făcut pe baza consumului de apă pentru consumul mediu lunar de apă potabilă facturat din luna ianuarie, noiembrie, mai, iulie.
Perioada de asigurare a consumului de apă potabilă în cazul unei avarii va fi cuprinsă în intervalul 24-72 de ore, durata aleasă pentru dimensionarea capacităţii rezervorului.
Se propune ca în afara rezervei de consum să se mai asigure și o rezervă de apă suplimentară ca rezervă intangibilă pentru stins incendii”, se arată în proiect.
Lucrările ar urma să dureze 120 de zile lucrătoare de la data la care va fi dat ordinul de începere a acestora, după semnarea contractului cu furnizorul ce urmează a fi desemnat. În ședința din 29 iulie, CJ va aproba devizul general, indicatorii tehnico-economici și documentația tehnică aferentă – faza studiu de fezabilitate.