Astăzi, la Ministerul Dezvoltării, a fost semnat contractul pentru achiziționarea, cu bani europeni, a patru autobuze electrice care vor efectua curse între orașul Mioveni și comuna Davidești. Proiectul are ca perioadă de materializare 18 luni de la data semnării contractului.

„Alături de primarul comunei Davidești, Alin Văduva, am semnat astăzi la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației contractul de finanțare aferent investiției Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (cu vehicule nepoluante), proiect finanțat prin programul PNRR.

Astfel, prin achiziționarea a patru autobuze electrice și a infrastructurii de încărcare aferentă, în orașul Mioveni și comuna Davidești se va realiza transport public de persoane cu mijloace ecologice.

Asociat autobuzelor, vor fi achiziționate și patru stații de încărcare lentă, câte una pentru fiecare autobuz, plus alte două stații de încărcare rapidă”, anunță Ion Georgescu, primarul Mioveniului.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a finanțării este de 8.585.188 de lei (1,74 de milioane de euro).

Amintim că Piteștiul are deja autobuze electrice (vor fi 40 în total) – aici amănunte, iar Câmpulungul a obținut, de asemenea, finanțare europeană pentru 4 autobuze electrice, dar și 8 microbuze electrice – aici subiectul pe larg. (Foto: descriptiv. Sursa: Dreamstime)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *