Șapte unități de învățământ (printre care și Colegiul Național „Alexandru Odobescu”) și două blocuri din Pitești vor fi reabilitate termic cu finanțare prin PNRR. Valoarea totală a fondurilor nerambursabile obținute de Primărie în acest sens este de 14.500.000 de euro.

„Sunt investiții care cresc eficiența energetică a clădirilor publice și reduc consumul de energie primară cu 30% până la 60% în cazul renovării moderate și cu peste 60% în cazul renovării aprofundate”, informează primarul Cristian Gentea, care a semnat astăzi contractele de finanțare.

Cele șapte unități de învățământ vizate sunt Colegiul Național „Alexandru Odobescu” (renovare moderată), Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, Liceul Tehnologic „Astra”, Școala Gimnazială „Marin Preda”, Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” și Școala Gimnazială „Ion Pillat”.

De asemenea, tot prin PNRR vor fi reabilitate energetic două clădiri rezidențiale multifamiliale din Pitești: blocul 15 de pe strada Rahovei și blocul 11A de pe strada Teilor.

Amintim că, în ceea ce privește Colegiul Național „Alexandru Odobescu” (foto), municipalitatea a aprobat în septembrie și un proiect pentru renovarea completă la interior a clădirii, cu bani de la bugetul local (aici amănunte).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *