Update, 22 februarie 2021, ora 12:55

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare în plen din 25 februarie 2021 a Consiliului Local (CL) Pitești se află un proiect de hotărâre în vederea viitoarei amenajări a unui sens giratoriu în zona Târgului Săptămânal. Proiectul prevede declararea unor terenuri ca fiind bunuri de uz public și alipirea acestora într-un corp de proprietate, astfel încât să se facă loc pentru amenajarea sensului giratoriu. Mai jos, textul proiectului:

Update, 29 ianuarie 2021, ora 12:45 

Proiectul a fost aprobat în ședința de astăzi, 29 ianuarie 2021, a Consiliului Județean Argeș.

Știrea inițială, 28 ianuarie 2021, ora 10:30

Amenajarea unui sens giratoriu în zona adiacentă intersecţiei străzii Calea Craiovei cu DJ 659 şi DN 65, în zona Târgului Săptămânal (către comuna Bradu) este un proiect încă nematerializat, deși despre acesta se discută de o bună bucată de vreme încoace. Proiectul trebuie realizat de Primăria Pitești, în parteneriat cu Primăria Bradu și Consiliul Județean Argeș.

În ședința sa ordinară în plen de mâine, 29 ianuarie 2021, Consiliul Județean va rezolva partea care îi revine în concretizarea proiectului. La cererea Consiliului Local Pitești, CJ va aproba trecerea din domeniul public al județului Argeș în domeniul public al municipiului Pitești a unui teren din zonă, de 620 de mp, situat pe teritoriul comunei Bradu, aferent tronsonului cuprins între km 0+000 şi 0+032 al DJ 659.

Terenul va fi predat către municipalitatea piteșteană (astfel încât aceasta să dețină controlul juridic asupra suprafeței respective și să poată trece la amenajarea sensului giratoriu) în cel mult 30 de zile de la adoptarea mâine a hotărârii CJ.

În nota de fundamentare a proiectului care va fi supus dezbaterii și votului în ședința de mâine a Consiliului Județean Argeș sunt prezentate argumentele în favoarea amenajării sensului giratoriu:

-dezvoltarea urbană din zona adiacentă intersecţiei străzii Calea Craiovei cu DJ 659 şi cu DN 65 a determinat creşterea numărului de autovehicule şi implicit aglomerarea traficului auto;

-amenajarea unui sens giratoriu în zona menţionată ar asigura fluenţa traficului pentru autovehiculele locuitorilor din zona străzilor I.L. Caragiale, I.G. Valentineanu, Maria Demetrescu, Marta Rădulescu, Ion Norocea, Grigore Alexandrescu, Dimitrie Bolintineanu, B.P. Haşdeu, Zenit, Amurgului şi O. Goga în sensul de mers spre Piteşti, trafic ce se desfăşoară cu foarte mare greutate în prezent, mai ales în perioadele de vârf ale traficului auto;

-sensul giratoriu propus ar da posibilitatea accesării cu uşurinţă şi a autovehiculelor care circulă pe străzile situate în zona platoului Târgului Săptămânal.

De ani buni, șoferii și localnicii solicită luarea unor măsuri, pentru că actuala configurație a zonei nu mai permite un trafic rutier fluent, ba chiar conduce la blocaje. Deși prevăzută inițial pentru 2020, investiția încă nu a fost realizată. Vom urmări subiectul și vom anunța când Primăria Pitești va ajunge în faza demarării lucrărilor. (Foto: descriptiv)

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *