Update, ora 17:40

Consiliul Local a aprobat toate proiectele pentru acordarea concediilor suplimentare. Ca și în cazul majorării salariilor în Primărie și Poliția Locală (aici subiectul pe larg), decizia a fost posibilă ca urmare a blatului între primarul PSD Cristian Gentea și viceprimarul PNL Gelu Tofan.

Alături de reprezentanții PSD, au votat favorabil și PNL-iștii Gelu Tofan și Tiberiu Irimia, Ana Stan și cei doi consilieri PMP.

Toți consilierii USR PLUS și consilierii PNL Mihai Coteț, Răzvan Șerbănoiu, Sorin Apostoliceanu și Cătălina Dumitrașcu s-au abținut de la vot.

Amintim că, teoretic, PNL și USR PLUS dețin majoritatea în Consiliul Local Pitești.

Concediile de odihnă suplimentare vor fi acordate după cum urmează:

-la aparatul de specialitate al primarului (AICI AMĂNUNTE)

-la Poliția Locală (AICI AMĂNUNTE)

-la ADP (AICI AMĂNUNTE)

-la Evidența Persoanelor (AICI AMĂNUNTE)

-la SPEP (AICI AMĂNUNTE)

-la Direcția de Asistență Socială (AICI AMĂNUNTE)

-la FC Argeș (AICI AMĂNUNTE)

-la Filarmonică (AICI AMĂNUNTE)

-la Centrul Cultural (AICI AMĂNUNTE).

Știrea inițială, ora 14:45

Primarul Cristian Gentea este cel mai bun avocat al bugetarilor din subordinea sa. Nu doar că propune creșterea salariilor în sistem (detalii AICI și AICI), dar revine și cu proiectele pentru acordarea de concediu de odihnă suplimentar „pentru desfășurarea activității în condiții vătămătoare” pentru salariați din Primărie (personalul din aparatul de specialitate al primarului), Poliția Locală, ADP, Evidența Persoanelor, SPEP, Direcția de Asistență Socială, FC Argeș, Filarmonică și Centrul Cultural.

Gentea a propus inițial aceste proiecte în februarie. Proiectele au picat atunci la vot în Consiliul Local, ca urmare a abținerilor din partea grupului majoritar PNL – USR PLUS (subiectul pe larg).

Probabil mizând acum pe falia din grupul PNL (scindat în două din cauza conflictului deschis între Mihai Coteț și Gelu Tofan – care se vor confrunta duminică în alegerile pentru șefia PNL Pitești) și pe buna sa relație din ultima vreme cu viceprimarul PNL Tofan, primarul PSD al Piteștiului vine din nou în Consiliul Local cu aceleași proiecte pentru acordarea de concediu suplimentar. Rămâne de văzut dacă și de această dată proiectele vor pica la vot. Ședința CL în care vor fi supuse dezbaterii și aprobării aceste proiecte se desfășoară astăzi, de la ora 15:00.

Amănunte despre o parte dintre proiectele respective, AICI și AICI.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *