Update, ora 19:55

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate documente cu valoare probatorie, telefoane mobile, un sistem de calcul și mai multe unități de memorie externă.

La capătul audierilor a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, un bărbat de 45 de ani din Moșoaia, Florian Ț., urmând ca mâine acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Este vorba despre dezvoltatorul imobiliar incriminat.

Update, ora 11:05

Poliția Argeș: „Astăzi, 9 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, efectuează 13 percheziții la locuințele unor persoane și la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale într-un dosar penal cu privire la modificări neconforme ale unor imobile din domeniul construcțiilor civile. Persoanele sunt bănuite de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

Perchezițiile se desfășoară la locuințele unor persoane și la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale din județul Argeș și municipiul București.

Din cercetări a reieșit că pentru un imobil pentru care a fost obținută autorizație de construire cu regim de înălțime P+2E dezvoltatorul imobiliar ar fi modificat construcția, transformând imobilul într-unul cu regim P+2E+M. Ulterior, cu ocazia recepției lucrărilor, membrii comisiei de recepție ar fi atestat faptul că lucrarea de construcție realizată ar respecta prevederile proiectului și ale autorizației de construire.

Prejudiciul stabilit până în prezent este de 680.000 de lei, reprezentând valoarea investiției edificate ilegal.

Șase persoane urmează să fie conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

La activități participă luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și specialiști criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic – I.P.J. Argeș”.

Update, ora 11:00

Primăria Pitești comunică: „Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a solicitat în această dimineață acte de autorizare a construirii unui imobil din Pitești: proiect tehnic, memoriu tehnic, certificat de urbanism, autorizație de construcție etc. Solicitarea vine ca urmare a anchetei în desfășurare într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Primarul Cristian Gentea transmite un mesaj clar: „Activitatea administrației municipale nu este afectată, dimpotrivă – este susținută într-o colaborare deschisă cu instituțiile statului privind legalitatea construcțiilor și dezvoltarea imobiliară în municipiu. Din prima zi în Primărie am urmărit respectarea legii! Oricând le vom pune la dispoziție autorităților competente orice document solicitat și apreciem modul în care își fac datoria cei de la investigarea criminalității economice!”

Ancheta este în desfășurare”.

Știrea inițială, ora 10:15

Lucrători ai Poliției Economice au fost în această dimineață în sediul Primăriei Pitești. Polițiștii au ridicat o serie de documente, cu posibilă valoare probatorie.

Potrivit unor informații încă neoficiale, descinderea polițiștilor la Primărie este în legătură cu construirea ilegală în Pitești, pe strada Nicolae Iorga, a unui imobil.

În aceeași speță, Poliția a făcut, tot în această dimineață, percheziții la locuințele unor persoane și la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale. Vom reveni cu amănunte.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.