Începând din această lună, la Medicover Pitești „Doctor Luca” există o nouă specialitate medicală: Boli Infecțioase. Serviciile medicale sunt asigurate de dr. Cristina Neculcea, medic primar Boli Infecțioase.

Bolile infecțioase sunt afecțiuni cauzate de agenți patogeni precum bacterii, virusuri, fungii și paraziți. Aceste microorganisme se dezvoltă în corpul uman și provoacă diverse simptome și complicații, care pot varia de la ușoare la severe și, în unele cazuri, sunt chiar fatale.

Bolile infecțioase reprezintă o categorie largă și variată de afecțiuni care necesită atenție și tratament corespunzător.

Care sunt simptomele care te trimit la un consult de specialitate

Simptomele pot varia în funcție de tipul de infecție. Printre ele se pot număra:

-febră

Temperatura corporală ridicată este frecvent întâlnită în multe infecții. Dacă febra durează mai mult de câteva zile sau este foarte ridicată, este cazul să te programezi pentru un consult de specialitate.

-oboseală

Atunci când există senzația de oboseală permanentă fără motiv, poate fi semn al unei boli infecțioase.

-dureri musculare și articulare

Disconfortul la nivelul mușchilor și articulațiilor este un simptom pentru multiple boli infecțioase. Aceste dureri sunt frecvente în infecțiile virale, cum ar fi gripa.

-tuse

Tusea persistentă sau productivă este asociată adesea cu infecții respiratorii.

-dureri de cap

Adesea însoțite de febră sau alte simptome, durerile de cap pot varia de la ușoare la severe.

-greață, vărsături și diaree

Acestea sunt simptome gastrointestinale comune și pot indica infecții gastrointestinale sau intoxicații alimentare. Diareea poate duce la deshidratare dacă nu este gestionată corespunzător.

-erupții cutanate

Diverse tipuri de erupții pot semnala infecții precum rujeola sau varicela. Erupțiile pot fi însoțite de mâncărime sau durere. Zonele afectate pot deveni roșii, calde și inflamate, indicând o posibilă infecție a pielii sau a țesuturilor subcutanate.

Tipuri comune de boli infecțioase

Există mai multe tipuri de boli infecțioase, fiecare cauzată de diferiți agenți patogeni. Infecțiile virale, precum gripa, hepatita, HIV și rujeola, sunt des întâlnite și pot avea consecințe grave. Infecțiile bacteriene, inclusiv tuberculoza, streptococul și salmoneloza, necesită adesea tratament cu antibiotice.

Infecțiile fungice, cum ar fi candida și aspergiloza, pot afecta pielea, unghiile și organele interne. De asemenea, infecțiile parazitare, cum sunt malaria, giardia și toxoplasmoza, sunt cauzate de paraziți care pot fi transmiși prin alimente, apă sau insecte infectate.

Fiecare tip de infecție necesită metode specifice de prevenție și tratament pentru a reduce riscul de complicații.

Când să mergi la un consult medical

Este important să consulți un medic dacă experimentezi oricare dintre următoarele situații:

-febra durează mai mult de câteva zile sau este foarte ridicată;

-dureri intense, dificultăți de respirație, confuzie sau letargie extremă;

-simptomele nu se îmbunătățesc după câteva zile sau se agravează;

-ai fost expus la cineva cunoscut cu o boală infecțioasă;

-ai afecțiuni preexistente care îți slăbesc sistemul imunitar, cum ar fi HIV/SIDA, diabet, sau dacă urmezi tratamente imunosupresoare;

-ai avut infecții repetate într-o perioadă scurtă de timp.

„Suntem încântați să anunțăm că la Medicover Pitești pacienții pot beneficia acum de servicii medicale specializate în Boli Infecțioase, asigurate de dr. Neculcea Cristina, medic primar în Boli Infecțioase.

Cu o vastă experiență și dedicare în domeniul bolilor infecțioase, dr. Neculcea Cristina oferă consultații și tratamente pentru diverse infecții virale, bacteriene, fungice și parazitare.

Indiferent dacă aveți nevoie de diagnosticare, tratament sau consiliere preventivă, Medicover Pitești este pregătit să vă asigure cele mai bune îngrijiri medicale. Programează-te acum pentru o consultație!”, transmite Centrul Medicover Pitești „Doctor Luca”. Numărul de telefon pentru programări este 0248.222.282.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *