Instituția Prefectului Argeș a organizat astăzi o întâlnire cu autoritățile locale și instituțiile implicate în aprobarea și avizarea proiectului pentru secțiunea Pitești (autostrada A1 centura Pitești)-Mioveni (centura Sud) a viitorului drum expres Pitești-Brașov. Prefectul Emanuel Soare a dorit astfel să îi pună în legătură pe toți cei implicați în realizarea drumului de legătură dintre A1 și Mioveni, care va fi de mare ajutor pentru uzina Automobile Dacia.

Au fost invitați să participe reprezentanți ai CNAIR, ai proiectantului (Search Corporation SRL, din București), Consiliului Județean, ai Agenției pentru Protecția Mediului Argeș, Muzeului Județean, Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național, ABAAV, Oficiului Județean de Cadastru, Distrigaz, Telekom, Distribuție Energie Oltenia și ai Regionalei CF Craiova. De asemenea, au fost invitați primarii din municipiul Pitești, orașul Mioveni și comunele Mărăcineni, Budeasa și Micești.

Dintre cele 5 variante de traseu discutate astăzi, au fost agreate doar două: varianta 4 (traseul galben) și varianta 3 (traseul albastru) – vezi imaginile de mai jos! „Acestea ar duce la cele mai puține exproprieri și demolări de case”, susține Instituția Prefectului. Varianta finală va fi stabilită, însă, ulterior.

Sectorul de drum de mare viteză dintre centura Piteștiului (A1) și Mioveni va face parte din drumul expres Pitești-Brașov. Acesta este inclus în Master Planul General de Transport al României și beneficiază de finanțare europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

„Lungimea estimată a traseului este de 10 km. Conform fișei de proiect, studiul de fezabilitate trebuie realizat până la 09.09.2021, iar proiectul tehnic până la 11.04.2022. CNAIR a încheiat în acest scop un contract în valoare de 2,68 de milioane de lei cu SC Search Corporation SRL, 85% din sumă provenind din fonduri europene nerambursabile și 15% de la bugetul de stat”, informează Instituția Prefectului Argeș.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Un comentariu

  1. Bujie

    17-02-2021, 17:49 la 17:49

    Deci, cu Autostrada Pitesti-Sibiu am terminat-o… Ne aburiti acum cu o alta fantezie, cica „drum expres” pentru a ajuta Uzinele Dacia!!!!! Jegurile politicianiste ale judetului Arges mint cu nerusinare de 15 ani! N-au ajutat cu absolut nimic Uzinele Dacia, doar le-au jefuit! Au mintit ca se va reface mizeria aia de drum Pitesti-Campulung-Bran (dupa 8 ani de trafic restrictionat abia ati ajuns la Campulung si…gata! L-ati sustinut pe infractorul Dragnea si pe camarila sa in oprirea totala a investitiilor in autostrada Pitesti-Sibiu, in timp ce aplaudati jefuirea bugetelor si distrugerea Justitiei. Precis ati gasit o firma de partid ca sa sparga niste bani pe iluzorii Studii de Fezabilitate…

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.