Elena Groșanu, la data faptelor care i se impută contabil la Primăria comunei argeșene Corbi, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile într-un dosar de corupție instrumentat de DNA Pitești.

Procurorii anticorupție o acuză de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (808 acte materiale), fals intelectual (106 acte materiale) și uz de fals (106 acte materiale).

„În perioada 20.01.2017-12.04.2022, inculpata Groșanu Elena, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat și ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș un număr de 808 ordine de plată prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de:

-1.515.683,85 de lei către o societate comercială administrată de fiica sa, fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală;

-386.102 lei către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia.

Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituției publice unde își desfășura activitatea un prejudiciu de 1.901.785 de lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane”, informează DNA.

Reținută ieri pentru 24 de ore de procurori, inculpata a primit astăzi de la Tribunalul Argeș mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *