Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, susține că sunt șanse mari ca drumul expres Pitești-Craiova să fie gata integral până la sfârșitul acestui an.

Pe de altă parte, Pistol anunță că tot anul acesta vor fi gata 15 km din Secțiunea 5 Pitești-Curtea de Argeș a viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu.

”Sunt șanse reale să se circule anul acesta de la Craiova la București pe drum de mare viteză. Majoritatea lucrărilor pe Tronsoanele 1 și 4 ale drumului expres Craiova-Pitești se pot finaliza până la sfârșitul anului.

În primăvara anului viitor se va da în circulație și pasajul peste A1. Până atunci se va asigura conexiunea dintre DEx12 și A1 pe sensul București-Craiova printr-o variantă provizorie.

Tot anul acesta se va circula pe încă 15 km noi din autostrada Sibiu-Pitești.

În urma verificărilor de astăzi am constatat, din nou, că antreprenorii români, turci și italieni sunt bine mobilizați pe șantierele pe care se lucrează în prezent:

-A1 Sibiu-Pitești Secțiunea 5 Pitești-Curtea de Argeș: 30,35 de km. Antreprenorul italian (Webuild) va finaliza 15 km anul acesta (înainte de termenul contractual: 2025);

-DEx12 Craiova-Pitești Tronsonul 4 Colonești-Oarja-Pitești: 32,82 de km. Constructorul român (UMB) deschide circulația anul acesta (termenul contractual: 2025);

-DEx12 Craiova-Pitești Tronsonul 1 Craiova-Robănești: 17,7 km. Constructorul turc (Ozaltin) deschide circulația tot anul acesta (termenul contractual: 2025).

Respectarea acestor termene depinde însă în mare măsură de condițiile meteorologice din următoarea perioadă”, afirmă Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Amintim că acum doi ani ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se bătea cu pumnii în piept că Tronsonul 4, din județul Argeș, al DEx 12 poate fi gata la începutul anului 2024 – aici detalii. Prin urmare, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în precampanie electorală, tratăm cu rezervă declarațiile de astăzi ale directorului de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *