Curtea de Apel București i-a respins definitiv lui Mircia Chelaru (75 de ani), actualmente deputat AUR de Argeș, cererea de revizuire a condamnării sale din 2016 la 3 ani de închisoare cu suspendare.

În primăvara acestui an Tribunalul București i-a respins solicitarea, iar miercuri, 16 octombrie 2024, Curtea de Apel București s-a pronunțat definitiv. Prin urmare, Chelaru nu scapă de tinicheaua penală din trecutul său.

Hotărârea Curții de Apel București: ”(…) respinge, ca nefondat, apelul declarat de revizuentul Chelaru Mircia împotriva sentinţei penale nr.693 din data de 30.05.2024 pronunţată de Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală în dosarul nr. 14246/3/2024. (…) Obligă apelantul revizuent la plata sumei de 200 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”.

Trimis de DNA în judecată în februarie 2014, Mircia Chelariu, fost șef al Statului Major General al Armatei, în prezent deputat AUR de Argeș, a fost condamnat în 2016 la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul penal ”Case pentru generali”, instrumentat de DNA, pentru participație improprie la abuz în serviciu, faptă comisă în perioada 2000-2007 – aici amănunte.

”Prin decizia penală nr. 120 din 27.01.2016, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului Chelariu Mircia, general corp de armată în rezervă la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție Socială Sector 6 sau al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 5.

Confiscă de la inculpat folosul realizat, în cuantum de 851.385,91 de lei, actualizat în raport de indicele de inflație la data plății efective.

Obligă inculpatul la plata sumei de 92.839,08 lei către partea civilă Ministerul Apărării Naționale cu titlu de daune materiale.

Obligă inculpatul la plata sumei de 600 de lei reprezentând cheltuieli judiciare în apel către stat.

Dispune desființarea parțială a raportului de audit public intern”. (Sursă foto: Facebook | Mircia Chelaru)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *