Locotenent-colonelul (r.) Ionel Iordache, la data faptei care i se impută fiind comandant al unității militare 02286 Bascov din județul Argeș, a fost anchetat de DNA și va fi judecat de Tribunalul Militar București pentru trafic de influență.

Procurorii anticorupție spun că individul ar fi avantajat o subalternă să fie transferată pe o funcție superioară. I-ar fi cerut în schimb bani și favoruri cu tentă sexuală.

După ce DNA a început ancheta, Ionel Iordache a fost trecut în rezervă. Ancheta a început la sesizarea subalternei. Pentru că nu a mai suportat avansurile, femeia l-a reclamat autorităților.

DNA a comunicat astăzi următoarele: ”Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului locotenent-colonel (r.) Iordache Ionel, la data faptei comandant al U.M. 02286 Bascov – Depozitul 100 carburanți-lubrifianți „Valea Argeșului”, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit procurorii militari au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 15 decembrie 2022-5 aprilie 2023, inculpatul Iordache Ionel, în calitate de comandant al U.M. 02286 Bascov, i-ar fi pretins unei subalterne (martoră în cauză) sume cuprinse între 1.000 de lei și 3.000 de euro pentru a interveni pe lângă superiorii săi din comisia de selecție astfel încât aceasta să fie transferată pe o funcție superioară, respectiv aceea de subofițer de stat major.

În concret, la sfârșitul anului 2022 ar fi fost vacantat un post de „subofițer de stat major” la un sector logistic. Postul urma să fie ocupat prin transfer de la o altă structură a unității militare, condiția obligatorie de studii fiind „nivelul postliceal”. Inculpatul Ionel Iordache ar fi modificat criteriile de selecție, retrogradând nivelul de studii de la postliceal la cel liceal pentru a favoriza persoana menționată anterior, care nu îndeplinea condițiile de ocupare a postului. Astfel, inculpatul ar fi modificat în statutul de organizare atât nivelul studiilor cerute, cât și coeficientul de salarizare.

La data de 21 martie 2023, prin demersurile întreprinse de inculpatul Iordache Ionel pe lângă membrii comisiei de transfer, subalterna favorizată de inculpat ar fi obținut transferul pe postul respectiv, de subofițer de stat major.

Pentru încadrarea în funcția respectivă a subalternei, inculpatul Iordache Ionel i-ar fi cerut acesteia, pe lângă sumele de bani menționate anterior, și foloase de natură nepatrimonială, constând în sosirea la muncă în ținută civilă și cu părul desfăcut, prezentarea de fotografii care o surprind pe aceasta în ipostaze din viața personală și acceptarea unor atingeri fizice de natură intimă.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul Iordache Ionel a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar București”. (Foto: descriptiv. Sursa: dreamstime.com)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *