Update, ora 22:30

Ca de obicei în astfel de situații, autoritățile au constituit o comisie, în conformitate cu prevederile OUG 81/2021, pentru a investiga incidentul. Ursul nu a mai fost, însă, găsit la fața locului. Nu au existat victime și nici pagube materiale. Un echipaj de jandarmi a rămas în zonă pentru a preveni reapariția animalului și pentru a evita alte eventuale incidente.

Știrea inițială, ora 20:45

În această seară a fost semnalată prezența unui urs în comuna argeșeană Stoenești, în zona dispensarului veterinar din localitate. Pentru avertizarea populației din zonă, a fost transmis mesaj RO-Alert.

De asemenea, un echipaj SMURD de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung a fost trimis către zona indicată, pentru monitorizarea situației și acordarea de îngrijiri medicale în cazul în care este nevoie.

”Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți! Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie!” – este mesajul transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș pentru locuitorii din zonă.

Informații de background

ISU Argeș: ”Vă asigurăm că permanent depunem eforturi considerabile pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de prevenție și intervenție în situații de urgență.

Deși pot exista situații în care primirea mesajelor poate genera disconfort, transmiterea acestora este imperios necesară având în vedere scopul pentru care a fost conceput sistemul de avertizare RO-Alert: salvarea de vieți și protejarea bunurilor.

Dezactivarea opțiunii de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele care pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență, care vă pot pune viața in pericol.

Asigurăm opinia publică de faptul că obiectivul fundamental al activității noastre rămâne eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, cu scopul de a creşte continuu gradul de siguranţă pentru cetățean”. (Foto: Arhivă – descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *