O informare de ploi și un cod galben de vânt au fost emise cu puțin timp în urmă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Informare

Interval de valabilitate: 3 octombrie, ora 21:00 – 7 octombrie, ora 10:00. Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ.

Din seara zilei de joi (3 octombrie) și până în dimineața zilei de sâmbătă (5 octombrie), temporar va ploua la început în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în Transilvania, Oltenia și nord-vestul Munteniei.

Sâmbătă (5 octombrie) vor fi ploi în majoritatea regiunilor, și în județul Argeș, iar duminică (6 octombrie), în jumătatea de est a țării.

Potrivit ANM, vor fi averse, însoțite pe spații mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și pe arii restrânse, de peste 40…50 l/mp.

În regiunile vestice, sud-vestice și estice ale României vântul va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Cod galben

Interval de valabilitate: 3 octombrie, ora 23:00 – 4 octombrie, ora 21:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 70…80 km/h.

Este vizată și partea de nord a județului Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *