Update, ora 21:40

Din fericire, cel puțin până la această oră, avertizările meteo pentru județul Argeș (cod portocaliu și cod galben) nu s-au adeverit. Forța ciclonului a fost cu mult supraestimată de autorități.

Cu excepția unor probleme punctuale și nu grave, în Argeș nu au existat situații complicate din cauza vremii. Repetăm: cel puțin până acum, la ora 21:40.

În Pitești, de exemplu, ce s-a întâmplat astăzi din punct de vedere meteorologic (a plouat câteva ore, la început – puțin – torențial, iar apoi ”mocănește”, fără tunete, fulgere și fără vânt) a fost efectiv… ”pistol cu apă” față de furtuna din urmă cu peste două săptămâni (aici amănunte). Furtună care, spre deosebire de ciclonul de acum – trâmbițat cu mare tam-tam de autorități, nu a fost prognozată de meteorologi.

Update, ora 19:25

Un echipaj de pompieri de la Detașamentul Câmpulung intervine pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil pe DN 73, în comuna Valea Mare Pravăț.

Update, ora 16:00 

În comuna Leordeni apa a pătruns într-un garaj al unei case particulare, iar în Dârmănești (satul Valea Nandrii) a fost inundată o curte și există pericol ca apa să inunde un beci.

Update, ora 14:40

Continuă să plouă în Pitești, dar liniștit, ”mocănește”.

Pompierii au o nouă intervenție, de această dată pe strada Mihail Vlădescu din zona Slava. ”Colegii noștri acționează pentru extragerea apei, care se revarsă pe o proprietate și ajunge în locuința unui cetățean”, ne informează ISU Argeș.

Știrea inițială, ora 13:20

La această oră plouă torențial în Pitești (fără descărcări electrice și fără intensificări ale vântului) și au apărut primele probleme, după câteva zeci de minute de la debutul precipitațiilor.

Pe Aleea Mihail Mihăileanu din cartierul Trivale subsolul unui bloc a fost inundat. În același bloc apa a pătruns și la parter.

Totodată, a fost sesizată la 112 pătrunderea apei într-un depozit al unui spațiu comercial de pe strada Depozitelor.

Se apropie furtuna. Apel de ultim moment în Argeș

Video | Urgență în Argeș, mobilizare în toate localitățile

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *