Declarații oficiale, făcute cu puțin timp în urmă.

Dragoș Predescu, prefectul județului Argeș:

”Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției a fost activat la nivelul județului Argeș.

Sunt în vigoare două avertizări: Codul portocaliu de ploi și Codul hidrologic portocaliu pe toate râurile din Argeș.

Am cerut măsuri de prevenire și monitorizarea persoanelor vulnerabile în toate localitățile județului. De asemenea, în această dimineață zonele turistice sunt verificate de reprezentanții Salvamont și cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Și mă refer, în special, la locațiile de campare.

La fiecare primărie din județ trebuie să funcționeze serviciul de permanență! Vreau ca primarii să fie în teren și să comunice dacă vor fi situații de urgență, în așa fel încât forțele de intervenție să poată acționa rapid.

Îi sfătuiesc pe argeșeni să se informeze din surse oficiale și să țină cont de starea vremii înainte de deplasări!”. 

Colonelul Alin Berevoescu, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș:

”Pentru ziua de astăzi au fost, efectiv, dublate forțele de intervenție care pot răspunde din subunitățile noastre de intervenție.

Încă de azi de dimineață am început să mergem în toate localitățile pentru a informa cetățenii să își ia măsuri de autoprotecție pentru ceea ce va urma.

Se așteaptă ca precipitațiile în Argeș să înceapă în jurul prânzului și să continue până seara. De aceea, profităm de acest interval pentru a merge la biserici, în diferite puncte aglomerate din localitățile rurale, pentru a informa cetățenii cu privire la ceea ce urmează să se întâmple”.

Aici amănunte despre ciclonul care va lovi și județul Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *